contact

Jouw loopbaan in de juiste richting

Coaching voor uw medewerkers
Coaching is tegenwoordig meer dan alleen het ‘coachen’ van een individu of groep. Diverse onderzoeken hebben namelijk uitgewezen dat persoonlijke en professionele coaching/ontwikkeling ontzettend belangrijk is voor uw medewerkers. Coaching is dan ook uitgegroeid tot een middel om medewerkers te binden en te boeien, maar ook een middel om de werkplek interessanter te maken. Door middel van coaching haalt u veel meer potentieel uit uw medewerkers, wat een positieve invloed heeft op de prestatie van uw organisatie en uw medewerkers. Bij Mens en arbeid zijn we gespecialiseerd in het coachen van medewerkers. Na het ervaren van de juiste coaching zullen uw medewerkers inzicht krijgen in hoe zij hun potentieel beter kunnen benutten. Dit heeft tal van positieve gevolgen, zoals het ervaren van meer werkgeluk en het succesvoller zijn in de werkzaamheden. Tevens leren uw medewerkers hoe zij valkuilen effectief in sterktes kunnen veranderen. En laat dat nou net een ontzettend belangrijke factor zijn!
 
Preventief coachen
Het kan zo zijn dat u als leidinggevende of HR-manager de ernst van de situatie nog niet helemaal in ziet. Ofwel, alle medewerkers functioneren naar behoren of wellicht bovengemiddeld. Coaching lijkt in deze situatie dan ook vaak overbodig. Totdat er daadwerkelijk een probleem ontstaat, of de medewerkers in kwestie al te ver richting verzuim gaan. Het inzetten van coaching is tegen die tijd niet ’te laat’, echter had het al wel veel eerder kunnen worden ingezet. Bij Mens en arbeid zijn we dan ook van mening dat preventieve coaching het beste werkt. Door het tijdig inzetten van coaching kan de persoonlijke ontwikkeling van uw personeel worden gevolgd en ondersteund, wat veel verzuim doet voorkomen. Diverse problemen worden hierdoor al in het beginstadium gesignaleerd, waarna er tijdig op kan worden ingespeeld. Wij nemen deze zorgen uit handen, en helpen u om uw medewerkers (nog) beter te laten presteren/ ontwikkelen. 
 
Waarom kiezen voor een coach die aangesloten is bij een beroepsorganisatie?
De NOBCO vraagt de coaches om continu te blijven leren.
Doordat de coach actief deelneemt aan een intervisie groep wordt het vakmanschap versterkt.
Mens en arbeid voldoet aan de Internationale Ethische Gedragscode; deze vindt je hier. Een klacht over een bij de NOBCO aangesloten coach kan worden ingediend bij de Klachtencommissie van de NOBCO.
Om de effectiviteit van een traject te meten en te verbeteren werkt Mens en arbeid met de online evaluatietool de Coaching monitor.

Het coachtraject 
Bij Mens en arbeid focussen wij op loopbaanbegeleiding evenals het verbeteren van o.a. persoonlijke effectiviteit. Dit alles doen wij op een zeer persoonlijke en doelgerichte manier. Door onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander welk coachtraject voor uw situatie geschikt is. Indien gewenst kan er aan het begin van het traject een 3-gesprek plaats vinden tussen de opdrachtgever, uw medewerker en de coach. Aan het kennismakingsgesprek tussen de coach en de coachee zijn geen kosten verbonden. Vervolgens wordt er een coachingscontract opgesteld. Na wederzijdse goedkeuring en de start van het traject zullen er tussentijds diverse evaluatiemomenten worden gehouden.

Ben je op zoek naar coaching. Neem dan vrijblijvend contact met op met Mens en arbeid.

VRAGEN? MAIL FRED VAN DAMME
ERVARINGEN
“Fred weet in loopbaanbegeleiding door middel van tests en (creatieve) opdrachten snel de essenties boven tafel te halen.”
“Fred geeft heldere tips die goed zijn toe te passen!”
“Fred is een rustige en degelijke coach die situationeel de juiste instrumenten aanreikt.”
“De juiste diepgang en de juiste ‘touch’.”
“Ik heb nu structuur gekregen in mijn ambities.”
“De sessies geven een goed referentiekader om te werken aan het realiseren van mijn ambities.”
“Gesprekken met diepgang op hoog niveau waarbij mijn inzichten in wat ik wil en kan, zijn vergroot.”
“Ik weet nu beter dan ooit wat ik wil en hoe ik dat ga bereiken.”